Sipke 450

Aftonmora Friesians

Det Skandinaviska friesercentret Aftonmora Friesians, beläget på Kullahalvön i Skåne, med fokus på sport, import och avel av frieserhästar, får en ny godkänd hingst i sitt stall. Sedan tidigare finns avelsgodkända stambokshingstarna Tymon 456 och Siert 499 i verksamheten. Inför avelssäsongen 2020 är det nu klart att den i frieservärlden mycket välkända hingsten Sipke 450 Sport kommer till Sverige för avel!

Sipke 450 är en av de frieserhingstar som bidragit mest till kvaliteten i aveln det senaste decenniet. Med sina anmärkningsvärda 51% ”ster”-bedömning på visade stoavkommor och närmare 1000 betäckta ston är Sipke en av de allra största Han kommer från en hingstlinje efter preferent hingsten Antoin 343 Sport och har ett; lågt inavelsindex, mycket rastypiska attribut, som den för frieserhästen karakterisktiska långa manen, och ett fantastiskt temperament.

” Sipke 450s avkommor är trevliga, lugna och nyfikna hästar. Vid användning är de pålitliga och enkla att ha att göra med, med mer än tillräcklig inlärningskapacitet som svarar bra på hjälper. De är inte lättdistraherade och har mer än tillräckligt engagemang för uppgiften” – KFPS Holländska moderstamboken för Frieserhästar.

 ”Sipke 450 är ett fantastiskt bra komplement i Aftonmora Friesians verksamhet och något av en kändis i frieservärlden så det känns stort att få honom  till Sverige. Sipke 450 har perfekt semenakvalitet med kapacitet att betäcka ett stort antal ston per säsong. Hans höga 81 poäng i ridning på CO testerna, sportpredikat med hög ridbarhet och fantastiska temperament gör att han känns helt rätt för vår marknad. Han är även en frieserhingst med allt man kan drömma om utseendemässigt! Vi är väldigt positiva till vad Sipke kan erbjuda kvalitetsmässigt i vår skandinaviska frieserhästavel!
– Sandra Åhs Sivertsen, Aftonmora Friesians

Sipke 450 finns tillgänglig för semin på Aftonmora Friesians seminstation i Jonstorp, Skåne samt planerad för skick inom EU. Bokningar tas emot via hemsidan www.aftonmora.se och via email: sandra@aftonmora.se

 

Dela den här artikeln:

FÖLJ OSS I SOCIALA MEDIER: FACEBOOK | FACEBOOK MEDLEMSGRUPP | FACEBOOK AVELSFORUM |

Svenska Frieserhästföreningen © Alla rättigheter är reserverade | Webbyrå: PAGIO

I samarbete med: