Information om pass

GILTLIGT PASS MED TILLÄGGSREGISTRERING

Tilläggsregistrering av frieserhäst För dig som har en häst med utländskt pass är det från 1/1 2016 obligatoriskt att registrera hästen som hemmahörande i Sverige. Friesern tilläggsregistreras hos Svenska Hästavelsförbundet. För att läsa mer om tilläggsregistrering gå in på sidan Tilläggsregistrering.

Du kan se i din hästs pass om den är tilläggsregistrerad. På någon sida ska det finnas en klisterlapp från Svenska Hästavelsförbundet med en stämpel på. Du kan också söka på din hästs namn i Blå Basen.

De svenskfödda fölens pass skickas direkt till Svenska Hästavelsförbundet för tilläggsregistrering. Svenska Hästavelsförbundet tar kontakt med ägaren.

Du som fått pass utfärdade till dina hästar innan den 1 januari 2016 behöver inte byta ut de passen.

Det finns fortfarande hästar med gul/grönrandiga pass, de måste dock bytas ut. Det gör man genom att skicka det till KFPS tillsammans med Blankett https://sfhf.se/wp-content/uploads/2024/04/Blankett-ersattningspass-gult-eng.pdf

KFPS
Postbus 624
9200 AP Drachten
Netherlands

Tänk på att uppge vem som är nuvarande ägare till hästen när du skickar in passet till KFPS.

FÖRLORAT PASS

Har du förlorat passet till din frieserhäst? Då kan du anmäla det till KFPS genom att skriva ut, fylla i och skicka in blanketten nedanför till:

KFPS
Postbus 624
9200 AP Drachten
Netherlands

https://sfhf.se/wp-content/uploads/2024/02/Duplicat-pass.pdf

Om det försvunna hästpasset är utfärdat av en organisation utanför Sverige är det från 7/7-2021 beslutat av EU att det är den organisation som utfärdat originalpasset som också ska utfärda duplikatpasset.

Duplikatpasset kommer att skickas direkt till SH från den utfärdande organisationen. SH kommer att föra in uppgift om duplikatpasset i deras databas samt komplettera passet med uppgifter om hästens tidigare genomförda tilläggsregistrering. Därefter skickas det nya passet till den sökande.

UPPDATERA VID KASTRERING

Om hingsten blivit kastrerad ska en kopia på den del av passet där en veterinär angett detta med datum och stämpel skickas via mail.

Finns det inte skrivet i passet måste ett annat bevis skickas in, tex ett journalutdrag eller liknande.

Skicka scannad kopia till sh@svehast.se som är de som tilläggsregistrar.

NÄR HÄSTEN DÖR

Dödsfallet samt orsak rapporteras under “my kfps”.

Stambokspappret ska skickas till KFPS inom 1 månad, på så sätt får du tillbaka depositionen du betalade när ägarbytet genomfördes.

Passet, som ska vara tilläggsregistrerat hos Svenska Hästavelsförbundet, skickas till Svenska Hästavelsförbundet som i sin tur skickar till KFPS för makulering.

Observera att man måste vara medlem i KFPS för att de ska betala tillbaka depositionsavgiften!

VACCINATIONSSIDOR FULLA

Skicka in passet till

KFPS
Postbus 624
9200 AP Drachten
Netherlands

Bifoga anteckningar om varför du skickar in passet. Meddela även vem som är nuvarande ägare om det inte står i passet.

Innehållsförteckning

Dela den här artikeln:

FÖLJ OSS I SOCIALA MEDIER: FACEBOOK | FACEBOOK MEDLEMSGRUPP | FACEBOOK AVELSFORUM |

Svenska Frieserhästföreningen © Alla rättigheter är reserverade | Webbyrå: PAGIO

I samarbete med: