Siert 499 till Aftonmora Friesians

Photo: Nadieh Bruinsma/ Stal de Merske

Photo: Nadieh Bruinsma/ Stal de Merske

Avelsgodkända frieserhingsten Siert 499 till
Aftonmora Friesians!

Aftonmora Friesians är ett skandinaviskt center för sport, import och avel av frieserhästar beläget på Kullahalvön i Skåne. Sedan tidigare finns den avelsgodkända frieserhingsten
Tymon 456 hos stuteriet- vilket är den enda KFPS godkända frieserhingsten ståendes i Skandinavien för avel. Det är nu officiellt att även den avelsgodkända hingsten Siert 499 blir en del av Aftonmora Friesians verksamhet.

”Vi har under en längre period haft ögonen öppna efter en sporthäst till Aftonmora Friesians, en frieser med potential att gå hela vägen till internationell Grand Prix. Siert 499 träffade vi första gången sommaren 2018 då han var fem år gammal, en häst man inte glömmer. Hans utveckling året som gått är minst sagt imponerande. Siert 499 har tre exceptionella gångarter, stor flexibilitet och den mentala styrka och arbetsglädje som krävs för att klara resan mot Internationell Grand Prix. Att han även är en av de knappt 80 avelsgodkända frieserhingstarna i världen, med mycket höga avelsvärden, gör honom såklart ännu mer intressant för vår verksamhet. Vi fram emot att visa denna fantastiska fireserhingst för dressyrvärlden.”

Totalt i världen finns ett 80-tal godkända avelshingstar i holländska moderstamboken för frieserhästar- KFPS. Friesern är en av de hästraser och stamböcker i världen som har hårdast kvalitetskrav i urvalsprocessen för hingstar i avel.

De senaste decennierna har frieserhästar avlats mycket målmedvetet mot dressyr, vilket börjar göra avkall på de internationella dressyrbanorna. Även i Sverige börjar fler och fler frieserhästar synas i dressyrsammanhang.

Dela den här artikeln:

FÖLJ OSS I SOCIALA MEDIER: FACEBOOK | FACEBOOK MEDLEMSGRUPP | FACEBOOK AVELSFORUM |

Svenska Frieserhästföreningen © Alla rättigheter är reserverade | Webbyrå: PAGIO

I samarbete med: