Mees 497 Sport Elite till Aftonmora Friesians!

Mees 497 Sport Elite till Aftonmora Friesians!

Det skandinaviska frieserhästcentret Aftonmora Friesians förvärvar den åttaårige Sport Elite hingsten Mees 497 till sin verksamhet. Mees 497, född 2012, som är en av de mest lovande unga dressyrtalangerna inom friesevärlden har redan samlat på sig en imponerande sport resumé:

– 1:a placering Talent Cup för 3-åriga hingstar 2015
– 1:a placering Pavo Fryso Cup 4-åriga hingstar 2016
– 1:a placering Pavo Fryso Cup 5-åriga hingstar 2017
– 1:a placering Alrako Championships M1 2017
– Champion klass Z1 Friesian Championships 2018
– Regional champion (alla raser) klass M1 2019
– Champion klass Z2 KFPS horses to fly 2019
– Sport Elite predikat genomfört 2019
– Intermediere 1 start med kval till intermediere 2, 2020

– Grand Prix 2021…?

På ABFP testet som treåring fick Mees 497 8:or i bedömningen på både trav, galopp, balans, elasticitet och impuls! Hans fantastiska breeding values beskriver en hingst som har högsta möjliga prestation i sina gener. Inte minst från pappa Tymon 456 Sport-Elite, men även hans morfar Dries 421 Sport har ett välrenommerat rykte för talangfulla avkommor i sporten.

”Vi är oerhört glada över att få Mees 497 sport-elite till Aftonmoras verksamhet. Han är en imponerande hingst med stor talang för dressyren och ger möjligheten att behålla Tymon 456 linje i många år framöver inom Europa. Målsättningen framåt med Mees 497 är att fortsätta satsa på en tävlingskarriär mot de högsta nivåerna kombinerat med avel. Kommande avelssäsong är mycket spännande för Mees då hans nu treåriga avkommor för första gången skall bedömas inom ABFP.  Vi planerar att ha honom kvar i Holland de närmaste åren, men med hans mycket goda seminkvalitét kan vi erbjuda honom för seminskick inom Skandinavien och övriga delar av EU. Under 2021 har vi siktet inställt mot Grand Prix debut. Slutligen vill vi rikta ett stort tack till Marcel Schoo på Stal Jede som gav oss möjligheten att överta ansvaret för Mees 497.” – Sandra Åhs Sivertsen, Aftonmora Friesians

”Stal Jede kan stolt meddela att stambokshingsten Mees 497 är såld till Aftonmora Friesians i Sverige. Vi önskar dem fortsatt framgång med denna exceptionella hingst!” Marcel Schoo, Stal Jede.

Mvh

Dela den här artikeln:

FÖLJ OSS I SOCIALA MEDIER: FACEBOOK | FACEBOOK MEDLEMSGRUPP | FACEBOOK AVELSFORUM |

Svenska Frieserhästföreningen © Alla rättigheter är reserverade | Webbyrå: PAGIO

I samarbete med: