Frieserhästen internationellt erkänd som sporthäst!

Fantastiskt goda nyheter för frieserhästen!
Nu internationellt erkänd som sporthäst via WBFSH! (World breeding federation of sport horses)

I en artikel på Phryso.com intervjuas Peter Spahn som vart en av de drivande krafterna för godkännande av frieser som internationell sporthäst:

”I 20 år har många arbetat med att få vår frisiska häst erkänd som en sporthäst. Det är väldigt underbart att det nu också har varit framgångsrikt. Det hör till det förflutna att den frisiska hästen kallas draghäst. Det erbjuder möjligheter att skicka unga hästar till ett världsmästerskap, där de också kan rida en final, konstaterar Peter. Även internationellt. Det öppnar dörrar och stimulerar intresset.”

Nyheten om att den frisiska hästen har accepterats som en sporthäst vid WBFSH är huvudsakligen ett lagarbete, enligt Peter, som med Elias 494 är frontfigur för alla de människor som har arbetat med detta erkännande. ”Det erbjuder möjligheter för begåvade unga frieserhästar att visa sig på en internationell scen. Men framför allt påverkar sporten försäljningsmarknaden och intresset för rasen som tävlingshäst”.

Möjligheterna i högre dressyr är oändliga, säger Peter Spahn vidare i intervjun:

”Vi har en häst med en fantastisk karaktär. En sporthäst är inte automatiskt tillverkad, den måste skapas. Vi behöver fortfarande få mer uthållighet i rasen. Men med sin arbetsvilja, vänliga, coola och intelligenta temperament har friesern en mycket stor mental fördel. Det är viktigt att vi fortsätter att vårda det i aveln.

“Under de senaste 20 åren har totalt 45 frieserhästar tagit sig in på Grand Prix dressyrbanorna i världen. Vi ser fram emot att tillsammans med holländska moderstamboken KFPS och alla duktiga seriösa uppfödare av frieser fortsätta driva utvecklingen framåt!

Dela den här artikeln:

FÖLJ OSS I SOCIALA MEDIER: FACEBOOK | FACEBOOK MEDLEMSGRUPP | FACEBOOK AVELSFORUM |

Svenska Frieserhästföreningen © Alla rättigheter är reserverade | Webbyrå: PAGIO

I samarbete med: