Friends 2016

Hestia från Jägersborg (Pernilla Lager)

Här kommer en presentation av hästarna och deras ägare som kommer att representera SFHF på Friends.

Boxhäst torsdag-fredag –  Hestia från Jägersborg (Pernilla Lager)

hestia2
Mitt namn är Pernilla, jag är 30 år gammal och uppvuxen i stallet kan man säga. Växt upp utanför Norrköping.
Köpte min första egenägda häst för 3,5 år sedan. 6 månader senare efter en lång utredning var han utdömd. Idag är han sällskapshäst och världens bästa kompis till min Frieser. Henne köpte jag i februari i år, hade ingen erfarenhet sen innan av rasen. Mer än att man tyckte den var en sagohäst.
Men efter att ha tillbringat snart ett år med min fina svarta tjej vet jag Så mycket mer. Så himla smarta, lättlärda och trevliga. Helt fantastiska!
Khira som fröken heter till vardags är ett sto på 6 år. När hon kom i Februari var hon inte speciellt mycket hanterad. Vi jobbar mycket på förtroende och kommunikation. En fantastiskt tjej som är positiv till jobb.
Vi har hunnit med väldigt mycket under vår korta tid i just markträningen, men även 2 veckors utbildning nere hos Tobbe Larsson. Närmsta målet är att Khira ska visas år 2017 och ridas in.
 

Boxhäst lördag-söndag  –  Kerstin från Sveden (Lisa Jälmefors)

Lisa och Kerstin heter vi. Jag är Lisa och Kerstin heter pållen. Rättare sagt Kerstin från Sveden. Hon är född 2011.
Kerstin är en cool dam som tar allt med ro. Nyfiken på allt, och som dom flesta ston en riktig workaholic. Vi provar det mesta, och letar fortfarande ”vår” stil. Vi har inte kommit SÅ långt, utan vi stressar långsamt. Hon är en stor dam, som behövt tiden till att växa ordentligt. Och vi har inte brådska.
Kerstin kom till mig som unghäst, jag har haft henne på foder. Men ska nu köpa henne, så hon blir min riktigt. Hon har betytt väldigt mycket för mig.
Kerstin är en typisk frieser. Hetsar inte upp sig i onödan. Nyfiken på allt. Vill vara med överallt.
Det finns en sak som hon är rädd: kossor! Men alla vet ju att kossor äter frieserhästar till frukost! Kerstin hälsar att det är förklädda rymdvarelser, så lita inte på kossor!”

 

 

Dela den här artikeln:

FÖLJ OSS I SOCIALA MEDIER: FACEBOOK | FACEBOOK MEDLEMSGRUPP | FACEBOOK AVELSFORUM |

Svenska Frieserhästföreningen © Alla rättigheter är reserverade | Webbyrå: PAGIO

I samarbete med: