Svenska Frieserhästföreningen

Välkommen till oss!

Svenska Frieserhästföreningen (SFHF), som startades 1992, är en intresse och avelsförening för Frieserhästen i Sverige.
Vi är dotterorganisation till KFPS, Het Friesch Paarden Stamboek i Holland. KFPS grundades 1879 och är moderstamboken.
Vi är registrerade hos SH, Svenska Hästavelsförbundet, som den enda föreningen för frieserhästar i Sverige.
KFPS utbildar domare, ordnar hingstprov och ser till att frieserhästen håller samma höga kvalitet oavsett vilket land i världen som hästen är uppfödd i.

Svenska Frieserhästföreningen är en aktiv förening för frieserhästägare, men även för dig som gillar frieserhästar, men inte är hästägare!

Vi hjälper dig bl a med frågor angående registrering,
ägarbyte, pass, avel och mycket mer! Som medlem kan du också – förutom att ta del av gemenskapen med andra frieserhästälskare – till exemepel vara med i roliga interna tävlingar, delta i premieringar & IBOP med din häst.!

Vanligaste frågorna

På sidan Bli medlem hittar du all information och registreringslänken till ett medlemsformulär.
Det går inte att vara direktmedlem i KFPS utan du måste även bli medlem i Svenska Frieserhästföreningen. Även medlemskapet i KFPS löses genom Svenska Frieserhästföreningen.

Om du som medlem vet med dig att du kommer att ha någon kontakt med KFPS så behöver du medlemskap i både SFHF och KFPS.
Du behöver ha kontakt med KFPS när du tex ska premiera häst, registrera föl, seminera sto eller registrera ett  ägarbyte.
Första gången du registrerar dig som medlem hos KFPS tillkommer en avgift på 150 kr, som betalas till SFHF. (Efter uppehåll 1 eller flera år som medlem hos KFPS måste en ny avgift om 150 kr betalas).

Ja! Du måste vara medlem i både SFHF och KFPS för att få visa på premiering.

Du måste vara medlem både i SFHF och KFPS för att få lösenord till KFPS hemsida.
Koden får du genom att följa instruktionerna på inloggningssidan. Har du inget medlemsnummer, maila kontakt@sfhf.se för att få det eller gå in på ditt konto hos My Club
Här är länken till inloggningssidan My KFPS.